Pozovite nas! ­čô× +381 65 30 00 723

OSTEOPATSKI PREGLED

Posebnost osteopatskog pregleda i tretmana je da ce osteopat pogledati jednu osobu ÔÇ×od pete do┬áglaveÔÇť bez obzira zbog kog bola je dosao.

Prilikom prve posete pacijent upoznaje osteopatu s razlozima dolaska, postojećim stanjem i celokupnom anamnezom koja predstavlja detaljne navode o bolesti, simptomima i vremenu trajanja problema.

Ukoliko se radi o bolnim stanjima, va┼żan je ┼íto je mogu─çe detaljniji opis bola, mesto na kojem se┬ábol javlja, naznaka da li se bol ┼íiri i u kojim smerovima, u koje doba dana se javlja i sl.

Navedene informacije va┼żne su za odre─Ĺivanje dalje terapije.

Nakon toga sledi detaljan pregled tela, kako bi osteopata dobio opstu sliku stanja organizma i┬áodredio prirodu i ja─Źinu problema.

Osteopatski tretman i pregled se uvek izvodi ru─Źno, a tehnika koju osteopat primjenjuje u┬ákonkretnom slu─Źaju zavisi od delova tela koje je potrebno tretirati.

Svi testovi su takodje vezani za manuelnu medicinu radi odredjivanja tacne dijagnoze.
Strukturna osteopatija se primenjuje za tretiranje mi┼íi─ça, zglobova, ligamenata i kostiju, viscelarna┬áostepatija namenjena je tretiranju unutarnjih organa dok se kraniosakralna osteopatija koristi pri┬átretiranju glave, kokcigealne kosti (trtice), raznih konfliktnih emocionalnih situacija koje su┬áostale ÔÇťnereseneÔÇŁ.

Du┼żina trajanja osteopatskog tretmana je da prvi prgled i terapija traje cirka 45-60 minuta, dok┬ásvaki sledeci i kontrola traju u proseku oko 30-40 minuta.